V Науково-практична конференція



Двадцять дев’ятого травня в актовому залі Нововолинського електромеханічного коледжу відбулась V Науково-практична конференція.

Відкрив її заступник директора по навчальній роботі Ільїн Олександр Олександрович. Він же й зауважив, що в цьому році буде лише 10 виступів та 5 учасників, які виступають заочно. І справді – минулого року статей було аж 29. Цьогоріч конференція проводилась без участі журі, розподіленням призових місць, врученням заохочувальних призів та прямої трансляції. 

Першим виступом стала презентація машинки на радіокеруванні, створена на гуртку робототехніки, що почав свою діяльність зовсім недавно. Після цього кожен охочий міг покерувати нею із свого смартфону, скачавши відповідний додаток.


Як стверджував засновник конференції Дзюбак Юрій Петрович, його дуже порадувало те, що сьогодні ми побачимо більше ,,заліза’’ ніж у минулі роки, тобто проектів не лише програмних. Серед таких учасників можна виділити Матвіюка Ярослава та Прокопчука Віталія із стендом для обслуговування жорстких дисків, Добиша Артема із динамічною системою закріплення сонічних панелей та Галінський Максим із його доповіддю про створення блоків живлення на мекетних платах.

Можна виділити і Гаврилюка Дмитра, який, виступивши у минулому році із темою трьохвимірного моделювання та 3D проектом заводу Кроноспан, цього разу не лише розповів, як можна отримати прибуток із такої роботи, а й представив надруковану на принтері частину свого макету.
У інших виступах участь брали Грицюк Павло, Калинюк Юрій, Ткачук Софія, Максим Мерчук, Сахарчук Вадим, Козінець Ернест, а також заочно Проць Галина,  Мукальчук M.O., Блаженчук Валерія, Бабєй Катерина, Смолєв Назар та Лебедь Ярослава.

Для студентів четвертого курсу наша конференція стала хорошою підготовкою до захисту дипломної, а для інших очних учасників – практикою публічного виступу. Сертифікати про участь та збірники тез будуть вручені учасникам найближчим часом, адже через затримку із їх написанням, вчасно підготувати матеріал до друку не вдалось.
Зважаючи на те, що ця конференція є уже п’ятою у історії коледжу, безсумнівно у наступному році вона відбудеться також. Ми з нетерпінням чекатимемо учасників як із своїми розробками та проектами, так і інших ентузіастів, які прагнуть поділитись з іншими цікавою інформацією та отримати незабутній досвід.
Ткачук Софія.

Оргкомітет.




Related Posts