Зустріч з фріланс-програмістом

          24 жовтня у стінах нашого коледжу відбулася Інтернет-зустріч у режимі Skype-конференції з фріланс-програмістом Олегом Шпількою, що наразі займається створенням CRM-систем для міжнародних компаній. 
         На початку зустрічі Олег розповів про свій шлях в ІТ-сфері, який розпочався із системного адміністрування та поступово у силу сімейних обставин перейшов у галузь програмування. Наразі Олег займається розробкою та супроводом CRM-системи для міжнародної компанії (назву використовувати заборонено), що по суті є англомовною службою таксі, яка займається наданням послуг трансферування, «шофер-сервісу» та організації турів у багатьох містах світу. Він детально розповів про суть цього проекту, його особливості, порядок вибору ресурсів для його реалізації, формування техзавдання, тривалість робіт та їх оплачуваність. Також ознайомив присутніх зі структурою Бази даних та її інтерфейсом, розповів про особливості додавання зовнішніх модулів до БД, показав її в дії. Після демонстрації він зазначив, що сфера використання БД найрізноманітніша, продемонструвавши приклади та вказавши на важливість вивчення цієї галузі знань для майбутнього програміста. 
        Як підсумок, Олег розповів про важливість мотивації при роботі програмістом, а також бажання при освоєнні цієї професії. Особливо наголосив на важливості знання англійської мови та постійного його вдосконалення. Наприкінці зустрічі студенти отримали можливість поспілкуватися з Олегом в режимі «живого» діалогу. Основним досягненням цієї зустрічі є те, що студенти одноголосно відповіли «ТАК» на питання, чи вартує такі зустрічі проводити і чи є вони для них корисними. Будемо сподіватися, що реальні приклади та життєвий досвід працюючих програмістів стане хорошим стимулом для активізації студента в опануванні вибраної професії.

Related Posts